INCENDIILE din California: Nouă persoane, printre care trei pompieri, au murit. Alte 35 sunt date dispărute/ Peste 150.000 de oameni, evacuaţi | VIDEO

Cel puţin nouă persoane au murit şi peste 150.000 au fost evacuate din mai multe oraşe din statul american California, din cauza a două incendii majore de vegetaţie izbucnite joi, au anunţat autorităţile locale, citate de BBC şi Reuters.

2356 afișări
Imaginea articolului INCENDIILE din California: Nouă persoane, printre care trei pompieri, au murit. Alte 35 sunt date dispărute/ Peste 150.000 de oameni, evacuaţi | VIDEO

INCENDIILE din California: Nouă persoane, printre care trei pompieri, au murit. Alte 35 sunt date dispărute/ Peste 150.000 de oameni, evacuaţi | VIDEO

AVERTISMENT! Video cu impact emoţional

Printre persoanele decedate se numără şi trei pompieri. Cel puţin 35 de persoane sunt considerate dispărute.

Cinci persoane au murit în apropierea oraşului Paradise din nordul Californiei, după ce vehiculele în care se aflau au fost cuprinse de flăcări. Oraşul Paradise a fost distrus în mare parte de incendiu.

Primul incendiu, izbucnit joi în zona Camp Creek, s-a extins rapid vineri din cauza vântului puternic şi a ajuns la aproximativ 120 de kilometri de oraşul Sacramento. Cel puţin 6.700 de locuinţe au fost distruse.

Acesta s-a triplat ca dimensiune în ultimele 24 de ore, întinzându-se pe o suprafaţă de aproximativ 2.800 de hectare. Pompierii au reuşit să controleze incendiul în proporţie de doar 5%.

Autorităţile au anunţat că cel puţin 2.000 de clădiri au fost distruse în zonă.

Al doilea incendiu, izbucnit în zona Woolsey, la vest de Los Angeles, a forţat evacuarea oraşului Malibu. Incendiul se întinde pe o suprafaţă de peste 4.000 de hectare.

 

 

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici