Incendiu într-un club de noapte din Murcia, în Spania. Cel puţin 13 persoane au murit

Cel puţin 13 persoane au fost ucise într-un incendiu izbucnit într-un club de noapte din Murcia, în sud-estul Spaniei, au anunţat duminică serviciile de urgenţă, adăugând că salvatorii caută în continuare persoane dispărute în urma incendiului.

595 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-un club de noapte din Murcia, în Spania. Cel puţin 13 persoane au murit

Sursa foto: Twitter

"Cred că am plecat cu 30 de secunde până la 1 minut înainte ca alarmele să se declanşeze şi să se stingă toate luminile, iar oamenii au început să strige că a fost un incendiu", a declarat un supravieţuitor, care nu a fost identificat.
 
Diego Seral, de la Poliţia Naţională din Spania, a declarat reporterilor că morţii au fost găsiţi în clubul de noapte Fonda, unul dintre cele trei cluburi alăturate, care a suferit majoritatea pagubelor provocate de incendiu, inclusiv prăbuşirea acoperişului, a adăugat el.
 
Prăbuşirea a îngreunat localizarea victimelor şi a fost dificil să se stabilească unde anume a început incendiul, a spus el.
 
Identificarea victimelor va dura ceva timp, a declarat Seral. Serviciile de urgenţă au dat un bilanţ de 13 morţi, care a crescut în mod constant pe parcursul zilei. Cauza incendiului este în curs de investigare.
 
Anterior, primarul din Murcia, Jose Ballesta, a declarat reporterilor că şapte cadavre au fost găsite în aceeaşi zonă de la primul etaj, unde a izbucnit incendiul, relatează Reuters.
 
Un purtător de cuvânt al clubului de noapte Teatre, Maria Dolores Albellan, a declarat reporterilor că incendiul a izbucnit în clubul vecin, La Fonda, înainte de a se răspândi în cele două cluburi alăturate.
 
Presa spaniolă a relatat că în acel moment aveau loc mai multe festivităţi de aniversare.
 
Ballesta a declarat trei zile de doliu pentru cei care au murit. Steagurile au fost coborâte la jumătate de catarg în faţa Primăriei din Murcia.
 
"Suntem devastaţi", a declarat Ballesta la canalul de televiziune spaniol 24h, adăugând că salvatorii căutau în continuare mai multe persoane date dispărute.
 
Ballesta a declarat că incendiul a izbucnit în jurul orei 6 dimineaţa şi că acum a fost pus sub control.
 
Patru persoane au fost tratate la spital pentru inhalarea de fum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici