Incendiu într-un spital Covid din Irak. Cel puţin 82 de persoane au decedat UPDATE

  • Focul a izbucnit în unitatea de terapie intensivă a spitalului, pe un etaj „destinat resuscitării pulmonare”.
  • Peste 100 de persoane s-au ales cu leziuni din cauza incendiului.
  • Până în prezent, echipajul de urgenţă a salvat 90 din 120 de pacienţi şi rude ale acestora.
1480 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-un spital Covid din Irak. Cel puţin 82 de persoane au decedat UPDATE

SURSĂ FOTO: Captură de ecran Facebook The World Now

Cel puţin 82 de persoane au fost ucise sâmbătă seară în urma unui incendiu  provocat de explozia unui rezervor de oxigen într-un spital Covid din capitala Irakului, Bagdad. informează BBC

Rapoartele au indicat iniţial decesul a 23 de persoane. 

Peste 100 de persoane s-au ales cu leziuni din cauza incendiului.

Şeful Apărării Civile din Irak, generalul-maior Kadhim Bohan, a declarat presei de stat că focul a izbucnit în unitatea de terapie intensivă a spitalului, pe un etaj „destinat resuscitării pulmonare”.

Primul ministru irakian Mustafa al-Kadhimi a cerut o anchetă imediată asupra cauzelor a ceea ce el a numit „un accident tragic”.

Videoclipurile de pe reţelele sociale arată cum pompierii care se grăbesc să stingă flăcările în timp ce oamenii fug din clădire.

 

Până în prezent, echipajul de urgenţă a salvat 90 din 120 de pacienţi şi rude ale acestora. 

Aproximativ „30 de pacienţi se aflau în secţia de terapie intensivă”, care a fost rezervată pentru cele mai grave cazuri de Covid-19 din Bagdad, a declarat o sursă de spital pentru agenţia de presă AFP.

Atât persoanele rănite, cât şi pacienţii care nu au fost afectaţi de incediu, au fost transferaţi cu ambulanţa la alte spitale din apropiere.

Apărarea civilă a Irakului a declarat că focul era sub control la primele ore ale dimineţii dimineaţa.

Cazurile de coronavirus au crescut puternic din februarie în Irak şi au trecut de un milion de cazuri în total în această săptămână.

Ministerul Sănătăţii a înregistrat un total de 1.025.288 de cazuri de infectări cu Sars-Cov-2 şi 15.217 decese de la începutul pandemiei.

Ţara şi-a lansat luna trecută campania de vaccinare şi a primit aproape 650.000 de doze, dintre care majoritatea provin de la Covax, un program global de partajare a vaccinurilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici