Incendiu masiv la un depozit de containere din Bangladesh. Au murit cel puţin 49 de persoane inclusiv 9 pompieri

Un incendiu masiv la un depozit de containere din apropierea unui oraş portuar din sud-estul Bangladeshului a ucis cel puţin 49 de persoane, inclusiv nouă pompieri, şi a rănit peste 100 de persoane, au anunţat duminică oficialii şi presa locală, în timp ce eforturile de stingere a incendiului au continuat şi în a doua zi.

330 afișări
Imaginea articolului Incendiu masiv la un depozit de containere din Bangladesh. Au murit cel puţin 49 de persoane inclusiv 9 pompieri

Sursa foto: AP

Infernul de la depozitul de containere BM Inland Container Depot a izbucnit sâmbătă în urma unor explozii într-un container plin cu produse chimice. Cauza incendiului nu a putut fi stabilită imediat. Depozitul este situat în apropierea principalului port maritim Chittagong din ţară, la 216 kilometri la sud-est de capitala Dhaka, notează AP.

Cel puţin nouă pompieri se numără printre morţi, potrivit generalului de brigadă Main Uddin, directorul general al serviciului de pompieri şi protecţie civilă din Bangladesh. Mai mult de 10 persoane erau tratate pentru arsuri, a adăugat el.

Mai multe runde de explozii au avut loc după explozia iniţială, în timp ce focul a continuat să se extindă, a precizat Uddin. Experţi în explozibili din cadrul armatei din Bangladesh au fost chemaţi să ajute pompierii. Exploziile au spulberat geamurile clădirilor din apropiere şi au fost resimţite până la o distanţă de 4 kilometri, au precizat oficialii şi rapoartele presei locale.

Prim-ministrul Sheikh Hasina s-a exprimat şocată faţă de accident şi a ordonat măsuri adecvate pentru tratamentul medical al răniţilor.

Bangladesh are un istoric de dezastre industriale, inclusiv fabrici care au luat foc cu muncitori blocaţi în interior. Grupurile de monitorizare au dat vina pe corupţie şi pe proasta aplicare a legii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici