Incendiul „Colectiv” din Brazilia: patronii clubului au fost condamnaţi pentru moartea a 242 de tineri

  • Un tribunal din Brazilia a condamnat patru oameni pentru moartea a 242 de persoane, majoritatea tineri, decedaţi în urma unui incendiu în clubul Kiss, din oraşul Santa Maria, în 2013.
  • Noaptea tragică este asemănătoare incendiului din clubul Colectiv, din Bucureşti, survenit doi ani mai târziu. Doar pedepsele pentru cei vinovaţi diferă.
  • Cei din club erau studenţi, cu vârste între 17 şi 30 de ani.
  • Peste 600 de oameni au fost răniţi.
3437 afișări
Imaginea articolului Incendiul „Colectiv” din Brazilia: patronii clubului au fost condamnaţi pentru moartea a 242 de tineri
Spre deosebire de „dreptatea” oferită supravieţuitorilor incendiului din clubul Colectiv, judecătorii din Brazilia au fost corecţi: procesele au fost transmise live la TV şi online, iar 14 supravieţuitori şi alţi 19 martori au fost audiaţi, dovezile lor cântărind în calcularea pedepselor. 
 
În incendiul din Brazilia, cele mai multe dintre victime au murit din cauza intoxicării cu monoxid de carbon, conform BBC.
 
Cei doi patroni ai clubului şi doi membri ai formaţiei au fost găsiţi vinovaţi de omor şi tentativă de crimă şi condamnaţi la circa 22 de ani de închisoare, respectiv 18 ani. În oglindă, pedepsele pentru primarul Sectorului 4 de la acea vreme, Cristian Piedone şi pentru patroni au fost între 8 şi 11 ani de închisoare.
 
Pe scurt, membrii formaţiei au avut torţe aprinse, iar cumva, focul a ajuns pe materialul izolator, producând fum toxic. 
 
Clubul nu avea stingătoare şi nici semnalizatoare pentru ieşire de urgenţă. Tinerii din club nu au avut mari şanse de scăpare. 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici