Începutul unui nou război comercial? Şeful comerţului american îşi exprimă sprijinul pentru Lituania şi UE în faţa Chinei

  • Reprezentantul comercial al SUA, Katherine Tai, şi-a exprimat vineri sprijinul pentru Lituania şi Uniunea Europeană în faţa „coerciţiei economice” din partea Chinei.
  • Lituania se află sub presiunile Chinei după ce a susţinut autonomia Taiwanului şi a permis insulei să deschidă o ambasadă la Vilnius.
  • China şi-a rechemat ambasadorul din Lituania şi a retrogradat relaţiile diplomatice, iar acum face presiuni pe companii precum gigantul german de piese auto Continental să nu mai folosească componente fabricate în Lituania.
712 afișări
Imaginea articolului Începutul unui nou război comercial? Şeful comerţului american îşi exprimă sprijinul pentru Lituania şi UE în faţa Chinei

Începutul unui nou război comercial? Şeful comerţului american îşi exprimă sprijinul pentru Lituania şi UE în faţa Chinei

Reprezentantul comercial al SUA, Katherine Tai, şi-a exprimat vineri sprijinul pentru Lituania şi Uniunea Europeană în faţa „coerciţiei economice” din partea Chinei, în timpul unei întâlniri cu vicepreşedintele executiv al UE şi Comisarul European pentru Comerţ, Valdis Dombrovskis,  raportează Reuters

Lituania se află sub presiunile Chinei după ce a susţinut autonomia Taiwanului şi a permis insulei să deschidă o ambasadă la Vilnius anul trecut. 

China şi-a rechemat ambasadorul din Lituania şi a retrogradat relaţiile diplomatice, iar acum face presiuni pe companii precum gigantul german de piese auto Continental să nu mai folosească componente fabricate în Lituania. De asemenea,regimul de la Beijing a blocat intrarea mărfurilor lituaniene în China.

„Ambasadorul Tai a subliniat importanţa colaborării cu Uniunea Europeană şi statele sale membre pentru a aborda comportamentul diplomatic şi economic coercitiv prin diverse căi, inclusiv Consiliul pentru Comerţ şi Tehnologie SUA-UE”, a declarat reprezentantul american, referindu-se la un nou efort de cooperare lansat de Tai şi Dombrovskis în septembrie anul trecut pentru a îmbunătăţi legăturile transatlantice şi a concura mai bine cu China.

Tai şi Dombrovskis, care este şeful comercial al UE, au discutat, de asemenea, despre cooperare şi despre supraproducţia Chinei de metale care au inundat pieţele mondiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici