Încetarea contactelor cu Moscova în cadrul G8 va aduce prejudicii tuturor, afirmă Kremlinul

Încetarea contactelor cu conducerea rusă în cadrul G8 va afecta atât Rusia, cât şi celelalte state membre, a declarat marţi un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat de agenţii ruse.

398 afișări
Imaginea articolului Încetarea contactelor cu Moscova în cadrul G8 va aduce prejudicii tuturor, afirmă Kremlinul

Încetarea contactelor cu Moscova în cadrul G8 va aduce prejudicii tuturor, afirmă Kremlinul (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În privinţa contactelor cu statele (membre) G8 suntem pregătiţi, suntem interesaţi şi considerăm că reticenţa altor ţări în continuarea dialogului este contraproductivă atât pentru noi, cât şi pentru patenerii noştri", a declarat Dmitri Peskov, potrivit Itar-Tass.

Liderii occidentali reuniţi luni la Haga au anulat summitul G8 prevăzut în iunie la Soci, sancţionând Rusia pentru ceea ce ei denunţă drept o anexare a Crimeei.

În locul summitului G8 va avea loc un summit G7 la Bruxelles.

Lideri occidentali au ameninţat în mai multe rânduri cu excluderea definitivă a Rusiei din grupul celor mai puternic industrializate state din lume. Însă măsura nu a fost adoptată, până la urmă, la Haga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici