Încetarea focului în Fâşia Gaza va fi prelungită cu 24 de ore, a anunţat o sursă palestiniană. Israelul confirmă prelungirea armistiţiului

Încetarea focului în Fâşia Gaza, aflată în vigoare de la 11 august, va fi prelungită de comun acord cu 24 de ore, a anunţat luni, la Cairo, cu o oră înainte de expirarea armistiţiului, un membru al delegaţiei de negociatori palestinieni. Israelul a acceptat prelungirea cu 24 de ore, începând de marţi la miezul nopţii (00.00, ora României), a încetării focului în Fâşia Gaza, a anunţat un oficial israelian, sub acoperirea anonimatului.

116 afișări
Imaginea articolului Încetarea focului în Fâşia Gaza va fi prelungită cu 24 de ore, a anunţat o sursă palestiniană. Israelul confirmă prelungirea  armistiţiului

Încetarea focului în Fâşia Gaza va fi prelungită cu 24 de ore, a anunţat o sursă palestiniană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Israelienii şi palestinienii "s-au pus de acord pentru prelungirea cu 24 de ore" a ultimei încetări a focului de cinci zile în enclava palestiniană, a anunţat, fără să ofere mai multe detalii, un oficial palestinian de rang înalt care participă la negocierile indirecte dintre palestinieni şi israelieni, desfăşurate sub medierea Egiptului.

Un armistiţiu precedent de 72 de ore a fost prelungit miercurea trecută.

Cu trei ore înainte de expirarea armistiţiului, premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că armata israeliană va riposta "în forţă" dacă atacurile provenind din Fâşia Gaza vor fi reluate.

În acelaşi moment, un oficial de rang înalt al delegaţiei palestiniene care negociază la Cairo pentru un armistiţiu de durată a dat asigurări că o nouă propunere egipteană de mediere a fost "primită cu multă flexibilitate de către cele două părţi". "S-au făcut progrese", a adăugat el, sub acoperirea anonimatului.

Israelul confirmă prelungirea cu 24 de ore a armistiţiului din Fâşia Gaza

Israelul a acceptat prelungirea cu 24 de ore, începând de marţi la miezul nopţii (00.00, ora României), a încetării focului în Fâşia Gaza, a anunţat un oficial israelian, sub acoperirea anonimatului, relatează AFP.

"Încetarea focului a fost prelungită cu 24 de ore, la solicitarea Egiptului, pentru a permite continuarea negocierilor", a spus oficialul israelian.

Emisari palestinieni la Cairo au anunţat luni seara că israelienii şi palestinienii s-au înţeles în extremis asupra prelungirii încetării focului.

Un armistiţiu în Fâşia Gaza a intrat în vigoare la 11 august, după ostilităţi soldate cu aproape 2.000 de morţi de partea palestiniană şi peste 60 de partea israeliană într-o lună.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici