INCIDENT aerian între Rusia şi SUA: Avioane militare ruse s-au apropiat de un portavion american în Marea Japoniei

Două avioane militare ruse s-au apropiat ameninţător de un portavion american, în Marea Japoniei, Forţele Navale americane trimiţând avioane de vânătoare pentru interceptare, anunţă oficiali militari americani citaţi de NBC News.

8516 afișări
Imaginea articolului INCIDENT aerian între Rusia şi SUA: Avioane militare ruse s-au apropiat de un portavion american în Marea Japoniei

INCIDENT aerian între Rusia şi SUA: Avioane militare ruse s-au apropiat de un portavion american în Marea Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două bombardiere ruse de tip Tupolev Tu-95 au trecut prin apropierea portavionului american Ronald Reagan, în Marea Japoniei.

În momentul producerii incidentului, acum două zile, nava militară americană se află în apele internaţionale, în Marea Japoniei, unde participa la exerciţii comune cu Forţele navale sud-coreene.

Patru avioane de vânătoare F/A-18 Super Hornet au decolat rapid de pe portavion în momentul apropierii bombardierelor ruse.

Avioanele ruse au zburat la altitudinea de 150 de metri până la aproape un kilometru de portavionul Statelor Unite.

Incidentul s-a încheiat fără schimburi de focuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici