Incident armat într-o secţie de votare de lângă Chişinău

Autorităţile moldovene au confirmat că un incident armat a avut loc miercuri într-o secţie de votare din apropiere de Chişinău, cel puţin o persoană fiind rănită.

30 afișări
Imaginea articolului Incident armat într-o secţie de votare de lângă Chişinău

Incident armat într-o secţie de votare de lângă Chişinău (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit secretarului Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, incidentul armat nu are legătură cu procesul electoral, informează pagina online a Info-Prim Neo.

Incidentul într-adevăr s-a produs în localitatea Sângera, dar nu în secţia de votare şi nu are legătură cu procesul electoral, susţine Iurie Ciocan.

Ala Meleca, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, afirmă că persoana care a deschis focul a fost reţinută. "Un bărbat a fost rănit în picior. Atât martorii, cât şi cei implicaţi direct în conflict se află la comisariatul de poliţie pentru investigaţii. Făptaşul este reţinut", a precizat Ala Meleca.

"Un conflict a izbucnit între mai multe persoane, dintre care una a scos pistolul pe care îl avea asupra sa şi a tras două focuri de arma în aer şi unul spre sol. În urma ultimei împuşcături, glonţul a ricoşat, rănind una dintre persoanele implicate în confilct", a precizat Ala Meleca.

Leonid Bujor, membru al biroului permanent al Alianţei Moldova Noastră, a declarat că Ştefan Bumbu şi fiul său au fost atacaţi de o persoană necunoscută, însoţită de doi consilieri ai PCRM, în momentul în care se întorceau de la secţia de votare. Ştefan Bumbu are nasul spart şi faţa plină de sânge, iar fiul lui, rănit la picior de un glonţ, ar fi fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Se pare că incidentul a avut loc chiar lângă secţia de poliţie, la 150-200 de metri de secţia de votare.

Un consilier independent din localitatea Sângera susţine că incidentul este o reglare de conturi între persoane alate în stare de ebrietate. "A fost o provocare între oameni beţi", cu participarea fiilor foştilor demnitari din Primărie, a declarat Silvia Chirilov, consilier independent la Sângera. Potrivit oficialului local, conflictul a fost provocat de fiii fostului primar, membru al Alianţei Moldova Noastră.

Alianţa Moldova Noastră susţine că membri ai Partidului Comuniştilor au deschis focul spre observatorii săi trimişi la o secţie de votare din apropiere de Chişinău. Potrivit AMN, preşedintele organizaţiei teritoriale a Alianţei Moldova Noastră din Sângera, Ştefan Bumbu, a fost bătut de doi consilieri comunişti, iar fiul său a fost împuşcat în picior de către o persoană încă neidentificată.

Ştefan Bumbu a declarat că a fost să voteze de dimineaţă, după care şi-a parcat maşina lângă primărie. La un moment dat, de el s-au apropiat doi consilieri locali comunişti, care i-au cerut să se legitimeze. "Eu i-am întrebat cine sunt ei să-mi ceară mie aşa ceva, iar ei au început să mă bată", a spus Bumbu, care este plin de sânge şi are răni la nas şi la mână.

El spune că a leşinat, dar şi-a revenit când a auzit două împuşcături. Un glonţ a nimerit în piciorul fiului său, care a fost rănit uşor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici