Incident grav la frontiera dintre Siria şi Israel. Militanţi islamişti, ucişi de armata israeliană

  • Incident armat la frontiera Siriei cu Israelul
  • Patru militanţi islamişti care instalau dispozitive explozive pe teritoriul israelian au fost ucişi
  • Incidentul intervine în contextul tensiunilor dintre Israel şi mişcarea şiită Hezbollah
1954 afișări
Imaginea articolului Incident grav la frontiera dintre Siria şi Israel. Militanţi islamişti, ucişi de armata israeliană

Incident la frontiera dintre Siria şi Israel

 Patru militanţi islamişti sirieni care au pătruns pe teritoriul Israelului şi au instalat dispozitive explozive au fost ucişi de armata israeliană, conform cotidianului Times of Israel.
 
Incidentul a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni la frontiera dintre Siria şi Israel. Patru indivizi au pătruns ilegal pe teritoriul israelian şi au instalat bombe într-un post militar.
 
Militari din cadrul unităţii speciale Maglan şi aparate aeriene au deschis focul spre cei patru militanţi, care au fost ucişi, a anunţat luni Hidai Zilberman, un purtător de cuvânt al armatei israeliene.
 
Niciun militar israelian nu a fost rănit în incident. Serviciile secrete israeliene încearcă să afle din ce organizaţie islamistă făceau parte cei patru indivizi.
 
Tensiunile la frontiera nordică a Israelului s-au amplificat după ce un membru al mişcării şiite Hezbollah a fost ucis într-un raid aerian efectuat în iulie la periferia oraşului sirian Damasc. Atacul este atribuit de Siria Israelului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici