Incident grav petrecut într-o bază militară din Belgia. Un tehnician a activat un tun Vulcan şi a distrus un avion F-16 | FOTO

Un tehnician de la o bază militară din Belgia a activat tunul Vulcan de pe avionul F-16 la care lucra şi a distrus o altă aeronavă F-16, potrivit Avio News.

29367 afișări
Imaginea articolului Incident grav petrecut într-o bază militară din Belgia. Un tehnician a activat un tun Vulcan şi a distrus un avion F-16 | FOTO

Foto: Scramble Magazine

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile la baza Florennes. După ce tunul de 20 de mm a fost declanşat a fost distrus un avion F-16, iar altul a fost avariat.

O aeronavă a fost distrusă complet după ce a luat foc şi a explodat. Avionul avea rezervoarele pline cu combustibil, fiind pregătit pentru a pleca în misiune. „Nu mă pot opri să nu mă gândesc ce dezastru s-ar fi putut întâmpla”, a declarat colonelul Didier Polome, comandantul bazei, pentru un post de televiziune.

În urma incidentului au fost răniţi uşor doi tehnicieni, care au primit îngrijiri la faţa locului, potrivit Ministerului Apărării din Belgia, care a deschis o anchetă.

Tunul M61 Vulcan, cu care sunt înzestrate avionale F-16, este capabil să tragă 6.000 de focuri pe minut. 

 
Mai jos puteţi vedea imagini de la incident:
 
 
 
 
Foto: Scramble Magazine

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici