INCIDENT în Golful Persic: O navă militară americană a distrus o ambarcaţiune de mici dimensiuni. Victimele sunt pescari indieni

O navă militară a Forţelor Navale americane a deschis focul spre o ambarcaţiune de gabarit mic care se apropiase prea mult, în Golful Persic, precizând că incidentul s-a soldat cu un mort şi trei răniţi.

1042 afișări
Imaginea articolului INCIDENT în Golful Persic: O navă militară americană a distrus o ambarcaţiune de mici dimensiuni. Victimele sunt pescari indieni

INCIDENT în Golful Persic: O navă militară americană a distrus o ambarcaţiune de mici dimensiuni (Imagine: Wikipedia)

Incidentul a avut loc luni, în zona Jebel Ali, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite, la circa 35 de kilometri sud-vest de Dubai, relatează Fox News.

Portul Jebel Ali se află în Strâmtoarea Hormuz, o rută pe care Iranul ameninţa să o blocheze ca reacţie la sancţiunile internaţionale.

Nava militară USNS Rappahannock a deschis focul cu muniţie calibrul 50 mm spre o ambarcaţiune de mici dimensiuni care ignorase semnalele de anunţare a intenţiilor şi nu se oprea.

Victimele sunt pescari indieni

Potrivit anuţului unui oficial din Emiratele Arabe Unite, citat de AFP, victimele incidentului sunt pescari indieni.

"Autorităţile anchetează acest incident", a declarat Tarek Ahmed al-Hidane, un oficial din cadrul Ministerului de Externe al Emiratelor Arabe Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici