Incident pentru racheta dezvoltată de Jeff Bezos

Racheta dezvoltată de miliardarul american Jeff Bezos pentru turismul spaţial a fost nevoită să întrerupă o misiune deasupra Texasului.

335 afișări
Imaginea articolului Incident pentru racheta dezvoltată de Jeff Bezos

Incident pentru racheta dezvoltată de Jeff Bezos

Racheta a suferit ceea ce părea a fi o defecţiune de propulsie la aproximativ un minut după ce a părăsit rampa de lansare, notează BBC.

Capsula s-ar fi desprinsşi a revenit la sol cu ajutorul paraşutelor.

New Shepard transportă în mod regulat persoane, dar cu această ocazie singura încărcătură era cu echipamente.

Sistemul este proiectat să detecteze problemele din racheta de propulsie şi apoi să împingă capsula la o distanţă sigură.

"Se pare că am avut o anomalie cu zborul de astăzi", a spus Erika Wagner, director senior la compania spaţială Blue Origin a lui Bezos, la scurt timp după separarea capsulei de racheta de propulsie: "Acest lucru nu a fost planificat şi nu avem încă niciun detaliu".

Aceasta a fost cea de-a 23-a misiune a New Shepard de la introducerea sa în 2015.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jeff bezos,
racheta,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici