Incidente în Italia, Franţa, Germania şi Elveţia, în noaptea de Anul Nou

Sărbătorile de Anul Nou au fost marcate de incidente în Italia, unde o persoană a murit şi 354 au fost rănite, în timp ce în Franţa au fost incendiate 445 de autovehicule şi 288 de persoane au fost arestate, iar în Elveţia un foc de artificii a declanşat un incendiu.

168 afișări
Imaginea articolului Incidente în Italia, Franţa, Germania şi Elveţia, în noaptea de Anul Nou

Incidente în Italia, Franţa, Germania şi Elveţia, în noaptea de Anul Nou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tradiţia lansării de petarde şi a tirurilor de armă pentru a saluta venirea noului an au provocat în Italia moartea unei persoane şi rănirea altor 354, dintre care 28 sunt în stare gravă, potrivit unui bilanţ al poliţiei publicat joi.

La Neapole, un tânăr de 25 de ani a murit după ce a fost împuşcat în cap, în timp ce se afla pe balcon în compania mamei sale.

În trei oraşe din regiunea Milano, o fetiţă de zece ani, o femeie de 35 de ani şi un bărbat de 42 de ani au fost spitalizaţi după ce au fost răniţi de gloanţe, a relatat agenţia ANSA.

În total, 354 de persoane au fost rănite în noaptea de miercuri spre joi, iar 28 dintre ele sunt în stare gravă, potrivit bilanţului poliţiei.

Majoritatea răniţilor au fost atinşi la faţă sau la mâini în timp ce manipulau petarde sau focuri de artificii artizanale, ori în timp ce se aflau în apropierea acestora. Câteva dintre ele au rămas fără degete sau chiar le-au fost amputate mâinile.

În regiunea Neapole, la Casalnuovo, un foc de petarde a determinat explozia rezervorului unui automobil care funcţiona cu gaz petrol lichefiat şi cinci persoane au fost rănite.

Poliţiştii au anunţat că au confiscat 294 de tone de petarde şi material pirotehnic artizanal sau de contrabandă. În noaptea de Revelion au fost arestate 64 de persoane.

În Franţa, 445 de maşini au fost incendiate în noaptea de Anul Nou şi 288 de persoane arestate, cifre în creştere faţă de anul trecut, dar nu a fost semnalat nici un incident major, a anunţat joi Ministerul de Interne.

Patru poliţişti au fost răniţi, conform ministerului, care a adăugat că incidentele au fost "scurte şi sporadice".

La Paris, circa 550.000 de persoane s-au adunat pe celebrul bulevard Champs-Elysees. Aproximativ 35.000 de poliţişti şi 50.000 de pompieri au fost mobilizaţi în toată Franţa cu ocazia Revelionului.

Un post de poliţie din Berlin a fost atacat de o mie de persoane cu pietre şi artificii, în noaptea de Revelion, a anunţat joi poliţia. Un poliţist a fost rănit de geamurile sparte.

Un tramvai, postul de poliţie şi maşini ale poliţiei au fost avariate de atacatori, în cartierul Prenzlauer Berg. Grupul a fost dispersat de forţele de poliţie şi trei persoane au fost arestate.

În Elveţia, un foc de artificii a provocat un incendiu într-un imobil din Bale, în nord-vestul ţării, în noaptea de miercuri spre joi, iar cei 49 de ocupanţi ai clădirii au fost evacuaţi, au anunţat joi surse judiciare.

Un pompier a fost rănit uşor de un obiect care a căzut în timpul operaţiunii de stingere a incendiului.

Un tânăr s-a autodenunţat la poliţie ca fiind la originea incendiului. El a lansat artificii, iar unul a aterizat într-un balcon, a precizat joi Parchetul din Bale-Ville. Focul s-a propagat la apartament, situat la etajul şase, şi la alte balcoane, înainte de a fi stins.

Găzduiţi la un hotel pe durata operaţiunii de stingere a incendiului, locuitorii au putut reveni în locuinţe înainte de miezul nopţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici