Incidente la prima manifestaţie a homosexualilor autorizată în Rusia

Aproximativ zece homosexuali ruşi au participat sâmbătă, la Sankt Petersburg, la prima manifestaţie autorizată din Rusia, în cursul căreia au fost insultaţi de un grup de contramanifestanţi care au aruncat cu ouă.

49 afișări
Imaginea articolului Incidente la prima manifestaţie a homosexualilor autorizată în Rusia

Incidente la prima manifestaţie a homosexualilor autorizată în Rusia (Imagine: Andreea Campeanu/Arhiva Mediafax Foto)

Afişând pancarte pe care se putea citi "Pentru o veritabilă toleranţă" sau "Pentru drepturile omului", homosexualii au fost rapid înconjuraţi de circa 30 de contramanifestanţi, în principal tineri partizani ai grupărilor de extremă-dreapta şi ortodoxe, precum şi bătrâne care ţineau icoane.

"Pederaşti", "Jos perverşii!", au scandat contramanifestanţii, aruncând cu ouă în direcţia homosexualilor.

Participanţii la manifestaţie au fost protejaţi de poliţie pentru a evita să fie agresaţi de opozanţi.

"Faptul că această manifestaţie a fost autorizată este deja un pas înainte pentru noi şi pentru întreaga Rusie democratică", a declarat Maria Efremenkova, una dintre organizatoarele mitingului.

Manifestaţiile pentru cauza homosexualităţii în Rusia sunt interzise frecvent, mai ales la Moscova, unde fostul primar Iuri Lujkov le-a calificat drept "opera lui Satana".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici