Incidente violente între susţinători ai preşedintelui Donald Trump şi contramanifestanţi la un miting în Berkeley, California

Zeci de persoane arestate au fost arestate în urma ciocnirilor violente între un grup de susţinători ai preşedintelui SUA, Donald Trump, şi contramanifestanţi, la un miting în Berkeley, statul american California, au anunţat autorităţile americane, potrivit site-ului postului France 24.

444 afișări
Imaginea articolului Incidente violente între susţinători ai preşedintelui Donald Trump şi contramanifestanţi la un miting în Berkeley, California

Incidente violente între susţinătorii lui Trump şi contramanifestanţi la un miting în Berkeley, California

Sute de contramanifestanţi mascaţi, presupuşi membri ai organizaţiei de extremă-stânga Antifa, au trecut peste baricadele ridicate de poliţie şi s-au luat la bătaie cu participanţii la un miting până atunci paşnic al susţinătorilor preşedintelui Trump.

Poliţia a comunicat că au fost arestate 14 persoane, în special pentru încălcarea legislaţiei privind posesia de bâte şi alte potenţiale arme.

Incidentele de la Berkeley au loc la mai puţin o lună după violenţele de la Charlottesville, Virginia.

În orăşelul Charlottesville din Virginia, protestatarii au denunţat planul înlăturării unui monument al generalului Robert E. Lee, un general al Statelor Confederate ale Americii, o entitate secesionistă din timpul Războiului Civil care susţinea drepturile statelor la menţinerea sclaviei.

Pe 12 august, un simpatizant al ideologiei supremaţiei rasei albe a intrat intenţionat cu maşina atac într-un grup de contramanifestanţi, omorând o tânără şi rănind alte 19 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici