Incidentul cutremurător care dezvăluie adevărata criză a violenţei în şcoli

  • Un filmuleţ devenit viral în Fiji înfăţişează mai mulţi elevi de liceu care agresează un coleg de clasă.
  • Imaginile au provocat reacţi puternice în rândul cetăţenilor.
  • A fost deschisă o anchetă naţională, potrivit The Guardian.
3516 afișări
Imaginea articolului Incidentul cutremurător care dezvăluie adevărata criză a violenţei în şcoli

Sursa: Twitter

În Fiji a fost deschisă o anchetă amplă, în urma conştientizării unui nivel „fenomenal” de violenţă în şcoli, adus în atenţia publică în urma postării pe Internet a unui filmuleţ devenit viral. Unii susţin că imaginile reflectă o problemă mult mai complexă, a violenţei la nivel general, depăşind limitele unei discuţii axate pe bullying.
 
Videoclipul de trei minute, realizat anul trecut, a apărut în mediul online pe 1 martie. Acesta a devenit în scurt timp viral, revoltându-i pe mulţi dintre aceia care l-au privit înainte de a fi şters pe pe reţelele sociale.
 
Imaginile surprind momentul în care trei băieţi în uniformă şcolară îl lovesc cu bestialitate pe un al patrulea cu o bucată de lemn. Incidentul a avut loc în Şcoala Ratu Kadavulevu din Tailevu, aflată la mică distanţă de capitala Suva. Printre foştii absolvenţi ai instituţiei de învăţământ se numără mai mulţi lideri naţionali, precum fostul premier Laisenia Qarase.
 
Cei trei agresori au fost acuzaţi pentru atacul asupra colegului şi au ajuns în instanţă săptămâna trecută. Furia publică a atins cote uriaşe, cu atât mai mult cu cât Fiji are o rată îngrijorătoare a violenţei fizice, în familie şi în afara ei. Potrivit unor studii recente, 64% dintre femeile din ţară sunt victime ale violenţei conjugale sau chiar sexuale. De asemenea, în Fiji există o adevărată cultură a loviturilor de stat, exemple grăitoare fiind conflictele politice extrem de agresive  din 1987 şi 2006. 
 
Anul trecut, în Fiji au fost înregistrate 6.594 de cazuri de bullying în şcolile primare şi secundare, potrivit unui raport al Ministerului Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici