Incidentul din Marea Japoniei. Rusia „regretă profund” faptul că aeronavele sale au încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud

Administraţia de la Moscova a transmis că intruziunea unor aeronave ruse în spaţiul aerian al Coreei de Sud nu a fost un act intenţionat şi că regretă incidentul, conform Biroului Prezidenţial din Coreea de Sud, citat de BBC.

5136 afișări
Imaginea articolului Incidentul din Marea Japoniei. Rusia „regretă profund” faptul că aeronavele sale au încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud

Rusia regretă faptul că aeronavele sale au încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud

Un oficial militar rus citat de biroul prezidenţial sud-coreean a transmis că Rusia „regretă profund” incidentul şi că acesta a fost cauzat de o eroare tehnică.

Ministerul Apărării din Rusia a negat iniţial incidentul, menţionând că nicio aeronavă rusă nu a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud.

De asemenea, Administraţia de la Moscova a anunţat că va iniţia o investigaţie pentru a lămuri cauzele exacte ale intruziunii de marţi.

„Moscova a declarat că dacă aeronava zbura conform rutei planificate iniţial, incidentul nu s-ar fi produs”, a declarat un purtător de cuvânt al Biroului Prezidenţial din Coreea de Sud.

Oficialii de la Moscova nu au confirmat momentan informaţiile transmise de către Coreea de Sud.

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunţat că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spaţiul aerian sud-coreean. De asemenea, au transmis că aeronave chineze au încălcat spaţiul aerian teritorial, dar nu au oferit detalii privind măsurile luate împotriva acestora.

Conform armatei sud-coreene, aeronava rusă a încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud în jurul orei locale 9.00 (3.00, ora României), în zona Insulei Dokdo/Takeshima.

Un oficial militar rus a transmis că aeronava rusă „a intrat într-o zonă neplanificată, din cauza unei defecţiuni tehnice”, acesta fiind cauza încălcării spaţiului teritorial aerian.

Incidentul de marţi, care a generat şi o dispută teritorială între Coreea de Sud şi Japonia, a avut loc în timpul unei misiuni de patrulare aeriană desfăşurată de Rusia şi China în regiunea Asia-Pacific.

Taguri:
rusia,
coreea de sud,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici