India este îngrijorată de poziţionarea trupelor chineze în zone disputate ale frontierei comune

  • India exprimă îngrijorare privind poziţionarea trupelor chineze în zone disputate ale frontierei comune.
  • Subrahmanyam Jaishankar: "Problema este dacă Administraţia Chinei va respecta angajamentele asumate în comun".
  • India semnalează intenţia de a contribui la construcţia unor reţele internaţionale de aprovizionare sigure.
661 afișări
Imaginea articolului India este îngrijorată de poziţionarea trupelor chineze în zone disputate ale frontierei comune

Foto: Profimedia

Poziţionarea trupelor chineze în zone disputate ale frontierei cu India, în Himalaya, şi refuzul de reducere a efectivelor militare constituie o problemă semnificativă în relaţiile bilaterale, afirmă ministrul indian de Externe, Subrahmanyam Jaishankar.
 
"Problema este dacă Administraţia Chinei va respecta angajamentele asumate în comun, de a nu permite acumularea semnificativă a efectivelor militare în zona frontierei", a declarat Subrahmanyam Jaishankar într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg.
 
Declaraţiile intervin după confruntările militare produse în urmă cu câteva luni într-o zonă disputată a frontierei comune. Violenţele s-au soldat cu moartea a 20 de militari indieni şi a cel puţin patru militari chinezi.
 
În contextul amplificării tensiunilor cu Beijingul, Guvernul Indiei a intensificat relaţiile cu organizaţia QUAD, din care mai fac parte Statele Unite, Australia şi Japonia.
 
Subrahmanyam Jaishankar, care a participat recent la reuniunea Grupului statelor puternic industrializate (G7), a semnalat intenţia Indiei de a contribui la construirea unor reţele internaţionale de aprovizionare sigure şi de a suplimenta propriile capacităţi de producţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici