India şi SUA vor semna un acord pentru transferul datelor sensibile obţinute prin sateliţi

  • India şi SUA semnează un acord care va permite schimbul de date sensibile obţinute prin sateliţi
  • Acordul va fi semnat în cursul vizitei lui Mike Pompeo şi Mark Esper la New Delhi
  • Statele Unite au exportat în India sisteme de armament de miliarde de dolari în ultimii ani
254 afișări
Imaginea articolului India şi SUA vor semna un acord pentru transferul datelor sensibile obţinute prin sateliţi

India şi SUA vor semna un acord pentru transferul datelor sensibile obţinute prin sateliţi

India va semna un acord militar cu Statele Unite pentru transferul reciproc al datelor sensibile obţinute prin sateliţi, a anunţat luni Ministerul Apărării de la New Delhi, în contextul unei reuniuni cu oficiali de rang înalt de la Washington.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, şi secretarul Apărării, Mark Esper, s-a deplasat luni la New Delhi, pentru discuţii cu lideri indieni, în contextul tensiunilor dintre India şi China în zone de frontieră disputate din Himalaya. Şi relaţiile dintre SUA şi China sunt tensionate, din cauza gestionării coronavirusului, a activităţilor comerciale şi a ambiţiilor militare chineze din Marea Chinei de Sud.

Înaintea unei reuniuni în formatul doi plus doi, programată marţi, Mark Esper s-a întâlnit cu ministrul indian al Apărării, Rajnath Singh, şi au discutat despre Acordul de Cooperare şi Schimburi în domeniul Geospaţial (BECA).

"Cei doi miniştri au exprimat satisfacţie că Acordul BECA va fi semnat în cursul vizitei delegaţiei americane", a transmis Ministerul Apărării de la New Delhi, potrivit agenţiei Reuters.

Acordul va oferi Indiei acces la o serie de date topografice, nautice şi aeronautice considerate esenţiale pentru sistemele balistice şi dronele militare. Statele Unite vor furniza Indiei sisteme avansate de navigaţie pentru avioanele americane vândute acestei ţări.

Statele Unite au vândut în India sisteme de armament în valoare de peste 21 de miliarde de dolari începând din 2007, iar Washingtonul a îndemnat Guvernul de la New Delhi să semneze acorduri care să permită schimburi de informaţii sensibile şi de date criptate pentru îmbunătăţirea funcţionării sistemelor militare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
india

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici