Indicele de poluare din India, îngrijorător. O ceaţă toxică a acoperit New Delhi

O ceaţă toxică a acoperit, joi, New Delhi, stârnind temeri privind o nouă urgenţă de sănătate publică în capitala indiană. Agenţiile guvernamentale au avertizat că nivelul de poluare s-ar putea agrava în următoarele zile, în ciuda eforturilor de reducere a acestuia, potrivit Reuters.

214 afișări
Imaginea articolului Indicele de poluare din India, îngrijorător. O ceaţă toxică a acoperit New Delhi

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Indicele de calitate a aerului (AQI) s-a situat , joi, la 415 pe o scară de 500 în zona Anand Vihar din capitală, indicând niveluri „severe” de poluare care pot afecta persoanele sănătoase şi pe cele cu afecţiuni existente.

Indicele AQI între 0-50 este considerat sănătos.

Scăderea calităţii aerului în regiune în timpul lunilor de iarnă este adesea însoţită de o creştere a numărului de boli respiratorii, ceea ce determină închiderea şcolilor şi a fabricilor.

Guvernul din New Delhi a anunţat o interdicţie privind intrarea autobuzelor diesel şi a declarat că activităţile de construcţie vor fi oprite dacă situaţia persistă.

Cu niveluri AQI de peste 400, New Delhi şi Lahore din Pakistan au ajuns, joi, în fruntea unei liste în timp real a celor mai poluate oraşe din lume, întocmită de grupul elveţian IQAir.

De asemenea, oraşul indian Mumbai figurează printre cele mai poluate 15 oraşe din lume.

Înrăutăţirea calităţii aerului a aruncat o umbră asupra Cupei Mondiale de cricket, în timp ce fanii se adună pe stadioanele din oraşele indiene.

Consiliul indian de cricket (BCCI) a anunţat săptămâna aceasta interzicerea focurilor de artificii în timpul meciurilor rămase din turneu, ca măsură de combatere a poluării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici