Indignare în China după ce un copil de trei ani a murit în timp ce se afla într-o casă izolată COVID

Moartea unui băiat de trei ani în urma unei presupuse scurgeri de gaz într-un complex rezidenţial închis din nord-vestul Chinei a declanşat un nou val de indignare faţă de politica strictă a ţării „zero COVID”.

450 afișări
Imaginea articolului Indignare în China după ce un copil de trei ani a murit în timp ce se afla într-o casă izolată COVID

FOTO Twitter

Tatăl băiatului a afirmat pe reţelele de socializare că paznicii au încercat să îl împiedice să părăsească complexul din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, pentru a căuta tratament, provocând o întârziere care, în opinia sa, s-a dovedit a fi fatală. Mesajul are milioane de vizualizări şi foarte multe comentarii pe platforma Weibo prin care oamenii îşi arată furia şi durerea, potrivi CNN.

„Trei ani de pandemie au fost întreaga lui viaţă", scrie într-un comentariu care a devenit foarte popular.

Mari părţi din Lanzhou, inclusiv cartierul în care locuieşte familia băiatului, au fost închise de la începutul lunii octombrie.

Tatăl băiatului a declarat că soţia şi copilul său s-au îmbolnăvit amândoi marţi în jurul prânzului, prezentând semne de otrăvire cu gaz. Starea mamei s-a îmbunătăţit, dar băiatul a intrat în comă, potrivit postării bărbatului pe reţelele de socializare.

Tatăl a spus că a încercat de mai multe ori să sune atât la ambulanţă, cât şi la poliţie. De asemenea, el a cerut ajutor de la lucrătorii care aplicau măsura de izolare în zona sa, dar a fost respins. El a spus că lucrătorii i-au cerut să prezinte un rezultat negativ al unui test COVID, dar nu a putut face acest lucru, deoarece nu se efectuase niciun test în complex în ultimele 10 zile.

În final, copilul a ajuns la spital cu ajutorul unei persoane care l-a transportat cu un taxi, dar medicii nu au mai putut să-l salveze.

„Copilul meu ar fi putut fi salvat dacă ar fi fost dus la spital mai devreme", a scris tatăl pe reţeaua de socializare.

Potrivit hărţilor online, spitalul se află la doar trei kilometri distanţă de casa băiatului.

Tatăl îi contrazice şi pe poliţiştii care susţin că s-au deplasat imediat la faţa locului. Poliţia a anunţat că victima a murit din cauza inhalării de monoxid de carbon, dar nu a menţionat dacă măsurile de izolare au întârziat tratamentul copilului.

Şi autorităţile din Lanzhou au emis o declaraţie în care şi-au exprimat durerea pentru moartea copilului şi au transmis condoleanţe familiei. Acestea au promis că se vor „ocupa în mod serios" de funcţionarii şi echipele de pe teren care nu au reuşit să salveze copilul.

„Am învăţat o lecţie dureroasă din acest incident ... şi vom pune oamenii şi vieţile lor pe primul loc în munca noastră în viitor", se arată în declaraţie.

Aceasta este cea mai recentă tragedie care a alimentat o reacţie tot mai puternică împotriva politicii Chinei privind pandemia. Sunt numeroase cazuri în care oamenii au murit după ce li s-a refuzat accesul prompt la asistenţă medicală de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici