Individul care a încercat să îl asasineze pe Ronald Reagan va fi eliberat după 35 de ani. Instanţa a considerat că nu mai reprezintă o ameninţare

John W. Hinckley va fi eliberat dintr-un centru psihiatric penitenciar la peste 35 de ani după ce a încercat să îl asasineze pe preşedintele SUA Ronald Reagan, conform deciziei unei instanţe federale, relatează ziarul The Washington Post.

2943 afișări
Imaginea articolului Individul care a încercat să îl asasineze pe Ronald Reagan va fi eliberat după 35 de ani. Instanţa a considerat că nu mai reprezintă o ameninţare

Individul care a încercat să îl asasineze pe Ronald Reagan va fi eliberat după 35 de ani. Instanţa a considerat că nu mai reprezintă o ameninţare

John W. Hinckley jr. a încercat să îl asasineze pe Ronald Reagan şi a împuşcat alte trei persoane pe 30 martie 1981.

Hinckley, în vârstă de 61 de ani, nu mai reprezintă nicio ameninţare şi va fi eliberat pentru a locui cu mama lui în orăşelul Williamsburg (statul Virginia).

Deţinutul va fi eliberat pe 5 august, va fi supus monitorizării şi tratamentului, a declarat judecătorul districtual Paul Friedman.

Hinckley avea 25 de ani când i-a rănit prin împuşcare pe preşedintele Ronald Reagan, pe purtătorul de cuvânt prezidenţial James Brady, pe agentul Secret Service Tim McCarthy şi un poliţist, Thomas Delahanty.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici