Infractorii din Italia comunică prin Skype

Interceptarea convorbirilor telefonice de către poliţie a determinat infractorii din Italia să folosească tot mai mult convorbirile prin Internet pentru a evita să fie depistaţi, a anunţat poliţia, citată de BBC News Online.

24 afișări
Imaginea articolului Infractorii din Italia comunică prin Skype

Infractorii din Italia comunică prin Skype (Imagine: Mediafax Foto)

Ofiţerii din Milano susţin că grupările de crimă organizată, de trafic de droguri şi arme şi reţele de prostituţie folosesc tot mai mult Skype (program ce le permite utilizatorilor să telefoneze prin Internet), pentru a nu fi depistaţi de anchetatori.

Poliţia susţine că sistemul de criptare al Skype este un secret pe care compania refuză să îl dezvăluie autorităţilor.

Anchetatorii susţin că interceptările convorbirilor telefonice au devenit un instrument esenţial pentru poliţie, care cheltuie milioane de dolari în fiecare an pentru a combate infracţiunile în acest mod.

Dar legea s-ar putea schimba, Guvernului lui Silvio Berlusconi elaborând un proiect care restricţionează interceptările poliţiei la infracţiunile grave.

Multe infracţiuni dezvăluite de presa italiană au la bază scurgerea de informaţii din interceptările telefonice, mulţi politicieni, între care şi Berlusconi, văzându-şi detalii din convorbirile private în ziare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici