Înregistrare video cu ameninţări teroriste la adresa Germaniei, difuzată pe Internet

Televiziunea publică germană ARD a informat marţi seara despre existenţa unei noi înregistrări video în care membri ai Uniunii Jihadului islamic ameninţă Germania cu atentate teroriste.

366 afișări
Imaginea articolului Înregistrare video cu ameninţări teroriste la adresa Germaniei, difuzată pe Internet

Înregistrare video cu ameninţări teroriste la adresa Germaniei, difuzată pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Difuzată pe un site de Internet, această înregistrare video, care prezintă şase membri cu cagule pe faţă şi înarmaţi ai Uniunii Jihadului islamic (UID), mişcare de origine uzbecă legată de al-Qaida, este "cunoscută autorităţilor germane din domeniul securităţii" şi "analizată în acest moment", afirmă postul de televiziune.

"În acest an noi am pregătit câteva cadouri surpriză forţelor de ocupaţie" şi "aliatul forţelor de ocupaţie trebuie să conteze mereu pe atacurile noastre", declară unul dintre islamişti în limba germană, în ultima parte a înregistrării, potrivit ARD.

Această înregistrare a fost realizată "probabil" în timpul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, pentru că UID face referire la aceasta în mesajul său care se adresează direct Guvernului german, precizează ARD.

"De peste zece zile lumea priveşte cum musulmanii sunt masacraţi, asasinaţi (...) în Fâşia Gaza (...). Unde sunt SUA? Unde este Merkel (cancelarul german, n.r.) şi Guvernul său?", întreabă membrii organizaţiei, potrivit postului de televiziune citat.

Uniunea Jihadului islamic este cunoscută şi sub numele de Grupul Jihadului islamic. Acest mică grupare islamistă uzbecă a apărut pe scena germană în septembrie 2007, când poliţia a dejucat în ultimul moment o serie de atentate cu maşină-capcană, pregătite de membri ai unei celule germane a grupului.

Berlinul afirmase sâmbătă că ia în serios o înregistrare video difuzată pe site-ul de Internet Youtube, în care islamiştii ameninţau cu comiterea de atentate la Berlin, Koln şi Bremen, începând din februarie.

Citeşte şi:

Uniunea Jihadului Islamic revendică planurile de atentate din Germania

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici