Înregistrarea primei tentative de sinucidere a lui Jeffrey Epstein, ştearsă din „erori tehnice”

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din timpul primei presupuse tentative de suicid a lui Jeffrey Epstein au fost distruse accidental, potrivit procurorilor. Avocaţii susţin că închisoarea ar fi salvat din greşeală înregistrările dintr-o altă celulă, relatează BBC.

1519 afișări
Imaginea articolului Înregistrarea primei tentative de sinucidere a lui Jeffrey Epstein, ştearsă din „erori tehnice”

Înregistrarea primei tentative de sinucidere a lui Jeffrey Epstein, ştearsă din „erori tehnice”

Jeffrey Epstein s-ar fi sinucis în luna august, trupul său neînsufleţit fiind descoperit într-o închisoare din New York. Acesta a mai încercat să se sinucidă pe 25 iulie, când a fost găsit în stare de inconştienţă şi cu răni la gât în celula sa de la o închisoare din Manhattan, New York. Doi gardieni au fost acuzaţi că nu au verificat starea deţinutului la timp, dar şi că ar fi falsificat înregistrările video ale acelei zile pentru a îşi susţine nevinovăţia. 
 
Înregistrarea cu prima tentativă de sinucidere a fost solicitată de avocatul lui Nicholas Tartaglione, pentru rezolvarea cazului fostului ofiţer de poliţie din New York, care a împărţit celula cu Epstein în luna iulie. De atunci, s-au formulat mai multe ipoteze despre conţinutul filmărilor din celulă, acestea fiind iniţial declarate dispărute şi recuperate ulterior de personalul închisorii. 
 
O scrisoare depusă de procurorii americani Jason Swergold şi Maurene Comey susţine că „materialele conţinute de înregistrarea păstrată erau corecte din punctul de vedere al datei şi al orei, dar surprind un nivel diferit de cel unde se afla Celula 1”, a relatat BBC. „Videoclipul solicitat nu mai există în sistemul de backup din august 2019 sau de mai devreme, ca urmare a unor erori tehnice.”
 
În urmă cu 11 ani, Epstein, în vârstă de 66 de ani, care avea legături cu Hollywood-ul şi lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzaţiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenţii săi personali, ademenea minore în locuinţa sa din Palm Beach, Florida, sub pretextul „masajelor”. Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual şi le plătea cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de dolari.
 
Epstein a pledat nevinovat şi a fost reţinut fără a avea dreptul la cauţiune. Pe numele său au fost formulate două capete de acuzare pentru trafic de minori, pentru care risca o pedeapsă cu până la 45 de ani de închisoare.
 
Sentinţa i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul naţional al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situaţie criticată de analiştii în domeniu.
 
Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrităţi precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman. Numărându-se printre donatorii Fundaţiei Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului preşedinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey şi Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici