Inspectorii americani din domeniul nuclear, expulzaţi din Coreea de Nord

Cei patru inspectori americani, responsabili de supravegherea programului nuclear al Coreei de Nord, au fost expulzaţi vineri din această ţară, în urma deciziei Phenianului de reluare a programelor sale atomice, anunţă agenţia China Nouă.

33 afișări
Imaginea articolului Inspectorii americani din domeniul nuclear, expulzaţi din Coreea de Nord

Inspectorii americani din domeniul nuclear, expulzaţi din Coreea de Nord

Aceştia au plecat la bordul unui avion de la Phenian, în direcţia Beijing, "potrivit ordinului de expulzare" al Coreei de Nord, anunţă agenţia oficială chineză. Ambasada Statelor Unite la Beijing nu a dorit să comenteze această informaţie.

Coreea de Nord le-a ordonat inspectorilor americani, dar şi celor ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), să părăsească ţara cât mai repede posibil, după ce a anunţat marţi retragerea sa din cadrul negocierilor pe tema programului său nuclear şi, totodată, reluarea programului său de înarmare atomică, la o zi după condamnarea de către ONU a recentului său tir cu rachetă.

Inspectorii AIEA au părăsit Coreea de Nord joi.

Phenianul s-a angajat, în februarie 2007, să închidă centrala nucleară de la Yongbyon, ale cărei instalaţii sunt folosite pentru producerea de plutoniu în scopuri militare, în cadrul unui acord încheiat în timpul negocierilor purtate cu Coreea de Sud, China, Statele Unite, Japonia şi Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici