Instanţă japoneză: restricţionarea utilizării toaletei de către o femeie transsexuală, inacceptabilă

Curtea Supremă a Japoniei a decis marţi că restricţionarea utilizării toaletelor la locul de muncă în cazul unei femei transsexuale este „inacceptabilă". Decizie ar putea contribui la promovarea drepturilor LGBT în Japonia, susţin specialiştii, potrivit Reuters.

573 afișări
Imaginea articolului Instanţă japoneză: restricţionarea utilizării toaletei de către o femeie transsexuală, inacceptabilă

Instanţă japoneză: restricţionarea utilizării toaletei de către o femeie transsexuală, inacceptabilă

Hotărârea, prima pronunţată de cea mai înaltă instanţă japoneză privind condiţiile de la locul de muncă al persoanelor LGBT, vine în urma unei serii de hotărâri judecătoreşti regionale, în mare parte pozitive, privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi după adoptarea unei legi pentru promovarea comunităţii LGBT.

O femeie transsexuală, funcţionar în cadrul Ministerului Economiei, care a fost desemnată bărbat la naştere, s-a adresat instanţei deoarece i s-a permis să folosească doar toaletele pentru femei aflate la câteva etaje distanţă de biroul său. Un tribunal districtual din Tokyo a decis în 2019 că aceste restricţii erau ilegale, dar decizia a fost anulată în 2021 de către Înalta Curte din Tokyo.

În Japonia, persoanele transsexuale îşi pot schimba în mod legal genul în registrul de familie doar dacă au suferit o operaţie de schimbare de sex. Femeia din cazul în discuţie nu a putut face acest lucru din motive de sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici