Insurgenţa sunnită, coordonată de un fost oficial al regimului Saddam Hussein

Mai multe grupări insurgente irakiene au format un front comun condus de Izzat Ibrahim al-Douri, cel mai înalt oficial al fostului regim, care nu a fost capturat încă, a anunţat miercuri postul de televiziune Al Arabiya, citat de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Insurgenţa sunnită, coordonată de un fost oficial al regimului Saddam Hussein

Insurgenţii irakieni formează un front sub conducerea unui fost oficial al regimului Saddam Hussein

Armata americană l-a acuzat pe Ibrahim, care a fost vicepreşedintele Consiliului de Comandă Revoluţionară din Irak, că ajută la coordonarea insurgenţei sunnite, izbucnită după invazia Irakului, din 2003, condusă de SUA, care l-a îndepărtat de la putere pe Saddam Hussein.

Potrivit postului de televiziune, principala grupare din cadrul noului front este Armata Bărbaţilor din Ordinul Naqshbandi, una dintre cele mai mici grupări insurgente. Sursa citată nu a precizat denumirile celorlalte grupări.

"Reuniunea l-a ales în unanimitate pe şeicul mujahedinilor (...) Izzat Ibrahim, comandant suprem al Înaltului Comandament pentru Jihad şi Eliberare", a declarat un militant, al cărui chip a fost mascat în imaginile difuzate de Al Arabiya.

Ibrahim ocupă poziţia a şasea pe lista armatei SUA, a celor mai căutaţi 55 de foşti oficiali irakieni, pentru capturarea lui fiind oferită o recompensă de 10 milioane de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici