Insurgenţii sirieni susţin că iranienii capturaţi la Damasc sunt membri ai Gardienilor Revoluţiei

Forţele opoziţiei siriene au difuzat imagini cu cei 48 de iranieni capturaţi sâmbătă la Damasc, afirmând că sunt membri ai Gardienilor Revoluţiei veniţi să îl protejeze pe preşedintele Bashar Al-Assad, deşi ambasada iraniană susţine că ostaticii sunt pelerini.

326 afișări
Imaginea articolului Insurgenţii sirieni susţin că iranienii capturaţi la Damasc sunt membri ai Gardienilor Revoluţiei

Insurgenţii sirieni susţin că iranienii capturaţi la Damasc sunt membri ai Gardienilor Revoluţiei (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Patruzeci şi opt de iranieni, aflaţi în misiune în Siria, au fost arestaţi la Damasc iar la interogatorii s-a aflat că mulţi sunt agenţi ai Gardienilor Revoluţiei", o forţă de elită a regimului iranian, declară un reprezentant al rebelilor sirieni, în înregistrarea difuzată de postul Al-Arabiya.

Consulul iranian la Damasc a declarat sâmbătă că 48 de pelerini iranieni au fost răpiţi de un grup terorist. "Grupări teroriste înarmate au răpit 48 de pelerini iranieni care se deplasau cu autocarele spre aeroport", a declarat Majid Kamju. Sute de mii de iranieni se deplasează anual în Siria pentru a vizita mormântul lui Zaynab, fiica imamului Ali.

Iranul este un aliat important al regimului Bashar Al-Assad, contestat din martie 2001 prin acţiuni violente soldate până acum cu aproximativ 20.000 de morţi.

În acelaşi timp, un lider al opoziţiei siriene citat de Al-Arabiya afirma sâmbătă că peste 3.000 de lunetişti iranieni au sosit la Damasc pentru a ajuta forţele subordonate preşedintelui Bashar Al-Assad. Liderul Consiliului Militar Interarme, o grupare a opoziţiei activă în confruntările militare din Alep, a declarat că armata siriană nu mai are încredere în propriile comandamente locale, pe fondul numărului mare al dezertărilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici