Întâlnire de urgenţă a Consiliului Regional Herson. A fost adoptat un apel care declară că regiunea Herson aparţine Ucrainei

  • Sâmbătă, 12 martie, Consiliul Regional Herson s-a întâlnit pentru a dezbate, în regim de urgenţă, situaţia din regiune.
  • Dmytro Kuleba, ministrul afacerilor de externe din Ucraina, a reacţionat după ce ruşii au început să facă presiuni asupra consiliului regional din Herson pentru a fi de acord cu un referendum privind "independenţa" zonei faţă de Ucraina.
15700 afișări
Imaginea articolului Întâlnire de urgenţă a Consiliului Regional Herson. A fost adoptat un apel care declară că regiunea Herson aparţine Ucrainei

UPDATE 20:37 Consiliului Regional Herson s-a întrunit într-o şedinţă de urgenţă

Acest lucru a fost anunţat de adjunctul Consiliului Regional din Herson, Serghei Rybalko.
 
„Întâlnirea a avut loc în format online, pe Zoom, fiind posibilă realizarea de întruniri în acest mod conform regulamentului. Sesiunea a adoptat. cu 44 de voturi pro, un apel care declară că regiunea Herson aparţine Ucrainei”, a spus el.

Ştirea iniţială

„‹Referendumul› din Herson este o ficţiune completă, fără sprijin din partea oamenilor”, a declarat ministrul Kuleba.

În plus, el a adăugat că dacă planul va fi implementat, ar trebui impuse sancţiuni dure împotriva Federaţiei Ruse.

„Herson este şi va fi întotdeauna Ucraina” a subliniat ministrul.

Reacţia vine după ce Serhiy Khlan, un deputat al consiliului regional din Herson, a declarat că „ocupanţii pregătesc un referendum privind crearea Republicii Populare Herson". Mai mulţi deputaţi locali au fost chemaţi pentru a fi întrebaţi dacă sunt pregătiţi pentru „cooperare".

„Am refuzat categoric să cooperez cu ei. Crearea Republicii Populare Herson va transforma regiunea noastră într-o gaură fără speranţă, fără viaţă şi fără viitor", a declarat Khlan.

După ce separatiştii susţinuţi de Rusia au preluat în 2014 controlul asupra unor părţi din regiunile Luhansk şi Doneţk, ambele zone au fost declarate republici populare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici