Întâlnire între diplomaţi din Statele Unite şi Rusia la Istanbul

Diplomaţi din Rusia şi Statele Unite s-au întâlnit vineri, în oraşul turc Istanbul, pentru a discuta o serie de aspecte ale relaţiilor bilaterale, afirmă Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de agenţiile Tass şi Reuters.

1049 afișări
Imaginea articolului Întâlnire între diplomaţi din Statele Unite şi Rusia la Istanbul

Întâlnire între diplomaţi din Statele Unite şi Rusia la Istanbul

Conform oficialului rus, vor fi abordate "chestiuni dificile", inclusiv probleme privind vizele, nivelul personalului misiunilor diplomatice şi activităţile agenţiilor din străinătate ale ambelor ţări.

Riabkov a precizat că reuniunea este la nivel de şefi ai secţiilor Ministerului rus de Externe şi Departamentului de Stat, subliniind că este vorba despre o reuniune tehnică, nefiind un semnal că Rusia şi Statele Unite sunt pregătite să discute "probleme majore".

Pe fondul disputelor din ultimii ani, Statele Unite şi Rusia şi-au redus semnificativ personalul diplomatic, inclusiv după o serie de expulzări.

Serghei Narîşkin, directorul Serviciului rus de informaţii externe, s-a întâlnit la Ankara, pe 14 noiembrie, cu William Burns, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).

Însă, la sfârşitul lunii noiembrie, Rusia a anulat participarea la o reuniune programată la Cairo pentru discuţii despre reluarea inspecţiilor reciproce la capabilităţile nucleare, în cadrul Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici