Inteligenţa artificială este folosită pentru a salva animalele pe cale de dispariţie

  • Analizarea zgomotului unui foc de armă poate salva specii de animale aflate în pericol
  • Senzorii acustici pot detecta evenimente de la 1km distanţă
  • Inteligenţa artificială analizează sunetul şi alertează autorităţile
301 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială este folosită pentru a salva animalele pe cale de dispariţie

Inteligenţa artificială este folosită pentru a salva animalele pe cale de dispariţie

Societatea de Zoologie de la Londra s-a aliat cu Google Cloud ca să salveze animale aflate în pragul dispariţiei. Cu ajutorul tehnologiei.

A fost inventat un nou sistem care să detecteze de la distanţă zgomotul unui foc de armă. Sistemul foloseşte inteligenţa artificială care poate să identifice sunetul şi să alerteze imediat poliţia.

Sistemul a fost testat în Rezerva Dja din Camerun. 69 de device-uri au fost instalate timp de o lună. Fiecare are un preţ de 65 de dolari.

Pe viitor, acest sistem poate fi implementat în diferite locuri ale lumii şi chiar şi în locuri publice. Astfel, autorităţile vor putea să răspundă imediat înainte să primească informaţia de la martori.

„Ce face este similar cu un detector de fum sau cu o alarmă de incendiu. Ascultă sunetele şi caută zgomotul unui foc de armă. Senzorul alertează apoi imediat când are loc focul de armă în raza de detectare. Trimite apoi acea informaţie că poliţie, precum şi tuturor celor din clădire. Poate să trimită un semnal pe un smartphone, o tabletă sau un PC”, explică Cgristian Connors, CEO Shooter Setection Systems.

Nu este prima dată când un astfel de sistem este testat. În trecut, s-a încercat folosirea senzorilor acustici pentru a reduce numărul de tragedii din şcoli în SUA. 

Sistemul a fost abandonat însă atunci din cauza problemelor tehnologice. Cu inteligenţa artificială folosită acum, lucrurile se vor schimba.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici