INTERVIU | Ambasadorul Rusiei în România, despre SUA: Ştiţi cum citesc abrevierea? Statele Unite ale Amneziei

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, a declarat, îmtr-un interviu acordat MEDIAFAX, că NATO şi-a pierdut raţiunea de a exista şi scopul de cel puţin 30 de ani, iar legat de investiţiile ruseşti în România, că ele sunt în mare parte investiţii ale filialelor europene.

3374 afișări

„Nu pot să spun şi nimeni nu se aşteaptă ca toate diferenţele de poziţie dintre Moscova şi Bucureşti să fie netezite cu uşurinţă şi îndepărtate. Nu. Dar cu voinţă politică reciprocă am putea însănătoşi relaţiile noastre, mai puţin încărcate cu retorici neprietenoase, fără a dăuna sau a încălca angajamente”, a declarat ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX.

Întrebat despre investiţiile ruseşti în România, oficialul a spus: „Spuneţi-mi, vă rog, care este rating-ul investiţiilor olandeze în România? Îmi puteţi spune? Investiţiile sunt calculate într-un mod specific. Există investiţii directe şi cele indirecte. Spre exemplu, investiţiile corporaţiilor ruseşti în România sunt în mare parte investiţii ale filialelor europene şi sunt calculate ca şi cum sunt olandeze, austriece şi altele. Ăsta este un mic secret, dacă nu-l ştiţi. Spre exemplu, benzinăriile Lukoil pot fi văzute peste tot în ţară. Petrotel Lukoil este una dintre cele mai mari rafinării. Cât crezi că valorează?”

„Resursele strategice şi tot ce avem aici nu reprezintă doar petrol şi gaze. Există şi altele. Spre exemplu, este o companie producătoare de ţevi de metal a domnului Pumpianski, om de afaceri rus. Sediul central al companiei, dacă nu greşesc, este undeva în SUA. Atitudinea mea faţă de SUA este diferită. Ştiţi cum citesc această abreviere (SUA-n.r.)? Statele Unite ale Amneziei”, a afirmat Valery Kuzmin.

Acesta a vorbit şi despre NATO şi utilitatea structurii: „NATO şi-a pierdut raţiunea de a exista şi scopul de cel puţin 30 de ani, odată cu căderea Zidului Berlinului şi desfiinţarea Pactului de la Varşovia, şi, evident, odată cu dezmembrarea URSS şi abandonarea doctrinei comuniste. Acesta lucru apare în Constituţia noastră.”

Interviul integral cu ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, va fi publicat joi de MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ambasada,
rusia,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici