Întrevedere între Vladimir Putin şi Recep Erdogan, pe 10 octombrie

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, va avea pe 10 octombrie o întrevedere cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, şi va participa la Congresul Mondial al Energiei, a anunţat Iuri Ouchakov, consilier al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro.

597 afișări
Imaginea articolului Întrevedere între Vladimir Putin şi Recep Erdogan, pe 10 octombrie

Întrevedere între Vladimir Putin şi Recep Erdogan, pe 10 octombrie

"Vizita va avea loc pe 10 octombrie", a declarat Iouri Ouchako, adăugând faptul că Vladimir Putin "va participa la Congresul Mondial al Energiei şi va avea întruniri bilaterale" cu Recep Tayyip Erdogan.

Deşi Rusia şi Turcia se referă una la cealaltă drept "parteneri strategici", relaţiile dintre vecinii Mării Negre au devenit tot mai încordate de la izbucnirea războiului civil din Siria, în 2011.

În luna august, preşedintele rus, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru prima dată de la restabilirea legăturilor din iunie, după reluarea relaţiilor bilaterale dintre Moscova şi Ankara

Rusia furnizează mai mult de jumătate din importul gazelor naturale ale Turciei. Rosatom, monopolul energetic nuclear de stat al Rusiei, a primit chiar un contract pentru a contrui prima centrală nucleară turcă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici