Intrusul de la Casa Albă a pătruns mai mult în interiorul reşedinţei decât se anunţase iniţial - FOTO

Bărbatul care a pătruns în urmă cu zece zile în Casa Albă după ce a sărit gardul a pătruns mai mult în interiorul reşedinţei prezidenţiale decât se anunţase iniţial, a dezvăluit luni Washington Post.

919 afișări
Imaginea articolului Intrusul de la Casa Albă a pătruns mai mult în interiorul reşedinţei decât se anunţase iniţial - FOTO

Intrusul de la Casa Albă a pătruns mai mult în interiorul reşedinţei decât se anunţase iniţial

Omar Gonzalez, în vârstă de 42 de ani, un fost combatant în Irak fără domiciliu stabil, a reuşit să sară gardul Casei Albe şi să intre în clădire prin zona North Portico, în apropiere de reşedinţa familiei prezidenţiale, având în posesie un cuţit cu o lamă de nouă centimetri.

La câteva ore după incident, Secret Service, însărcinat cu asigurarea protecţiei preşedintelui, a anunţat, prin vocea purtătorului său de cuvânt, că bărbatul a fost reţinut "imediat" după ce a intrat în Casa Albă prin zona North Portico.

Or, potrivit Washington Post, în realitate, Omar Gonzalez a reuşit să ajungă până la East Room, sala folosită pentru recepţii, situată la mai mulţi metri distanţă de locul indicat de Secret Service.

Secret Service nu a putut fi contactat de AFP până luni seara pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Directoarea Secret Service, Julia Pierson, urmează să se prezinte marţi în Congres pentru a lămuri incidentele legate de asigurarea securităţii la Casa Albă.

Omar Jose Gonzalez, originar din Texas, a fost inculpat de un tribunal de la Washington pentru pătrundere ilegală într-o clădire cu acces restricţionat având asupra sa o armă periculoasă şi riscă o pedeapsă de zece ani de închisoare.

El a fost menţinut în detenţie fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune, cel puţin până la următoarea audiere, fixată pentru data de 1 octombrie.

Preşedintele american Barack Obama nu mai era la Casa Albă în momentul incidentului. Barack Obama, fiicele lui şi un prieten părăsiseră Casa Albă cu patru minute înainte, îndreptându-se cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială a petrecut weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici