Inundaţii devastatoare în Hawaii. Autorităţile au declarat stare de urgenţă şi mii de persoane au fost evacuate

  • Autorităţile din Hawaii au declarat stare de urgenţă după ce ploile abundente din ultima perioadă, conform CNN News.
  • Starea de urgenţă vizează Hawaii, Maui, Kalawo, O'ahu şi Kaua'i.
  • Meteorologii spun că ploile vor continua până vineri, timp în care avertizările pentru inundaţii vor rămâne în vigoare pentru Hawaii.
277 afișări
Imaginea articolului Inundaţii devastatoare în Hawaii. Autorităţile au declarat stare de urgenţă şi mii de persoane au fost evacuate

Autorităţile din Hawaii au declarat stare de urgenţă după ce ploile abundente din ultima perioadă au provocat inundaţii, alunecări de teren şi au condus la fisurarea mai multor baraje. David Ige, guvernatorul Hawaii, a ordonat evacuarea a mii de locuinţe, din cauza nivelurilor ridicate ale apelor, conform CNN News.

”Decretarea stării de urgenţă a făcut ca fondurile de stat să devină disponibile şi utilizabile, rapid şi eficient, pentru a veni în ajutorul persoanelor afectate de ploi”, a scris pe contul său de Twitter David Ige.

 

Starea de urgenţă vizează Hawaii, Maui, Kalawo, O'ahu şi Kaua'i şi perioada de ajutorare a populaţiei se va întinde până pe 8 mai.

Primarul din Maui, Michael Victorino, a transmis că va demara procedurile de ajutorare cât mai repede. Primarul s-a declarat îngrijorat de inundaţiile din ultimele zile, cele mai dure din ultimii 25 de ani.

Între timp, cotidianul Hawaii News Now a scris că două persoane au fost luate de ape în cursul zilei de marţi. Una dintre victime, un bărbat de 27 de ani, a fost salvată de autorităţi. Căutările continuă pentru cea de-a doua persoană.

În rest nu au fost raportate victime şi persoane accidentate.

Conform serviciilor de urgenţe, din cauza ploilor abundente, barajul Kaupakalua, din nordul regiunii Haiku, s-a fisurat. Autorităţile locale au evacuat locuinţele din zonă şi le-au oferit victimelor adăpost în centre special amenajate, îndemnându-i pe localnici să nu se întoarcă momentan, până când zona nu va fi declarată sigură.

Meteorologii spun că ploile vor continua până vineri, timp în care avertizările pentru inundaţii vor rămâne în vigoare pentru Hawaii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici