INUNDAŢII în Marea Britanie: Trei morţi şi sute de evacuaţi în Ţara Galilor - GALERIE FOTO

Trei persoane au murit şi sute de persoane din Ţara Galilor urmau să fie evacuate marţi, din cauza inundaţiilor care afectează mai multe regiuni din Marea Britanie şi vor continua în următoarele 48 de ore, potrivit Agenţiei britanice pentru Mediu.

322 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII în Marea Britanie: Trei morţi şi sute de evacuaţi în Ţara Galilor - GALERIE FOTO

INUNDAŢII în Marea Britanie: Trei morţi şi sute de evacuaţi în Ţara Galilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând de miercuri, inundaţiile au provocat moartea a trei persoane, iar 960 de locuinţe au suferit daune. Intemperiile continuau să perturbe legăturile feroviare şi să genereze dificultăţi pentru mii de automobile.

Autorităţile au îndemnat marţi locuitorii din 500 de case să-şi părăsească domiciliul la St. Asaph, oraş din nordul Ţării Galilor afectat de deversarea râului Elwy.

Serviciile de salvare au fost nevoite să intervină luni seara în oraş pentru a salva un bărbat în vârstă de 92 de ani, blocat în casa sa inundată.

Cu toate că meteorologii prevăd o acalmie a ploilor, Agenţia pentru Mediu a avertizat că inundaţiile vor continua să ameninţe nord-estul Angliei, nordul Ţării Galilor şi o zonă din centrul Angliei.

Nivelurile unor cursuri de apă, mai ales ale râurilor Trent şi Severn, precum şi Tamisa, trebuie să atingă vârful în următoarele 48 de ore, ameninţând mai multe case.

"Măsurile de protecţie împotriva inundaţiilor implimentate de Agenţia pentru Mediu au protejat aproximativ 5.000 de locuinţe şi echipele noastre continuă să lucreze 24 din 24 de ore împreună cu serviciile de salvare locale pentru a garanta siguranţa unor locuitori", a declarat un oficial al agenţiei, John Curtin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici