Inundaţii în statul american Iowa, după ce un baraj a cedat din cauza ploilor torenţiale - VIDEO

Un baraj din statul american Iowa a cedat sâmbătă, inundând mai multe localităţi şi determinând evacuarea a sute de locuitori din zonă, au declarat surse oficiale, citate de CNN.

166 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în statul american Iowa, după ce un baraj a cedat din cauza ploilor torenţiale - VIDEO

Inundaţii în statul american Iowa, după ce un baraj a cedat din cauza ploilor torenţiale

Barajul de pe lacul Delhi, situat la circa 60 de kilometri de Cedar Rapids, în estul statului Iowa, a cedat din cauza ploilor torenţiale, neobişnuite pentru această perioadă a anului, a declarat Jim Flansburg, purtător de cuvânt al guvernatorului Chet Culver.

Imaginile transmise de televiziuni arată cantităţi mari de apă care se deversează din lacul de acumulare în râul Maquoketa şi care au inundat clădirile aflate în apropiere.

Flansburg a precizat însă că sâmbătă seara nivelul apei părea să înregistreze o scădere şi a afirmat că inundaţiile au afectat în principal terenuri agricole şi mai puţin cartierele cu populaţie densă, fiind astfel evitată o potenţială catastrofă.

În momentul ruperii digului, locuitorii din Hopkinton, un oraş cu circa 700 de locuitori, au avut la dispoziţie numai câteva minute pentru a-şi părăsi locuinţele, a afirmat Flansburg, adăugând însă că nimeni nu a fost rănit în timpul operaţiunii.

Guvernatorul statului a activat Garda Naţională din zonă, pentru a participa la eforturile de eliminare a urmărilor inundaţiilor, şi a proclamat starea de dezastru natural în două comitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici