Inundaţii în Ungaria, provocate de ploile torenţiale

Ploile torenţiale căzute în ultima săptămână au provocat inundaţii pe un sector de 468,5 kilometri situat de-a lungul a 15 râuri din Ungaria, autorităţile locale fiind în stare de alertă pe un tronson de 71,5 kilometri, a declarat un oficial ungar.

210 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Ungaria, provocate de ploile torenţiale

Inundaţii în Ungaria, provocate de ploile torenţiale

Potrivit lui Tamas Galambos, oficial din cadrul Centrului pentru Monitorizarea Mediului şi Apelor, serviciile de intervenţie au instalat 100.000 de saci cu nisip pentru a preveni revărsarea apelor. Până în prezent, nici o localitate din apropierea râurilor respective nu a fost evacuată, dar mai multe complexe turistice expuse riscului de inundaţii au fost închise.

Nivelul apelor râului Tisa, al doilea ca mărime din Ungaria după fluviul Dunărea, continuă să crească, în special din cauza cotelor ridicate înregistrate pe afluenţii din Ucraina şi România. Galambos a declarat că autorităţile au instalat diguri de protecţie pe un tronson de 200 de kilometri de-a lungul apelor râului Tisa.

Între timp, autorităţile române au anunţat că ape reziduale conţinând metale grele s-au revărsat într-un afluent al Tisei la Baia Borşa după ce un container s-a răsturnat. Deşi ministrul român al Mediului a declarat că metalele grele au fost diluate de apa râului, oficialii ungari din domeniul protecţiei mediului monitorizează calitatea apei râului Tisa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici