Inundaţii şi alunecări de teren în Elveţia şi Austria, în urma ploilor torenţiale

Cel puţin două persoane au murit în urma ploilor torenţiale produse în centrul Elveţiei, intemperii asemănătoare producându-se şi în regiuni din Austria, informează site-ul publicaţiei The Local.

348 afișări
Imaginea articolului Inundaţii şi alunecări de teren în Elveţia şi Austria, în urma ploilor torenţiale

Inundaţii şi alunecări de teren în Elveţia şi Austria, în urma ploilor torenţiale (Imagine: AFP/Arhiva Mediafax Foto)

O femeie şi fiica ei au murit în cantonul elveţian Lucerna, fiind surprinse de o viitură în pivniţa locuinţei, unde s-au înecat. Femeia de 32 de ani şi fiica ei de cinci ani locuiau în localitatea Dierikon.

Ploile torenţiale căzute duminică seară şi luni dimineaţă au provocat inundaţii în oraşele elveţiene Berna, Zurich şi Lucerna.

Inundaţii s-au produs şi în Valea Sellrain, situată în regiunea austriacă Tirol.

În districtele Paznaun şi Landeck, ploile torenţiale au provocat alunecări de teren, 100 de persoane fiind evacuate.

Zeci de oameni au fost evacuaţi din cauza creşterii nivelului Râului Mellach.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici