Inundaţii şi întreruperi ale electricităţii în SUA

Ploile torenţiale şi furtunile care au afectat statele americane Ohio, Illinois şi Indiana au încetat, dar hidrologii avertizează că pot exista în continuare inundaţii, în condiţiile în care nivelul râurilor a crescut considerabil, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Inundaţii şi întreruperi ale electricităţii în SUA

Inundaţii şi întreruperi ale electricităţii în SUA

Intemperiile din centrul-nordul Statelor Unite au lăsat în urmă 14 morţi, iar unele zone sunt în continuare fără electricitate.

Avertismentele de inundaţii rămân în vigoare în nordul statului Illinois, nordul statului Indiana şi în Ohio, a comunicat Serviciul Meteorologic american.

Guvernatorul statului Ohio, Ted Strickland, a vizitat zonele afectate. "Există oameni care şi-au pierdut casele. Multe locuinţe au fost distruse în totalitate, iar altele au suferit avarii semnificative. Sunt afectate 10 comitate", a spus guvernatorul.

Ca reacţie la avertismente, autorităţile au luat măsuri pentru limitarea inundaţiilor. Pe malurile Râului Fox, la nord de oraşul Chicago, au fost aduşi saci cu nisip.

Aproximativ 110.000 de locuinţe din nordul statului Illinois sunt în continuare fără electricitate din cauza copacilor căzuţi pe cablurile de înaltă tensiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici