Inundaţiile din Mozambic s-au soldat cu 55 de morţi şi cel puţin 17.000 de persoane evacuate

Inundaţiile care au afectat Mozambicul s-au soldat cu alţi şapte morţi, ridicând numărul total la 55 de la jumătatea lunii ianuarie şi cel puţin 17.000 de persoane au fost evacuate din calea ploilor care afectează centrul şi nordul ţării, relata presa locală miercuri.

184 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile din Mozambic s-au soldat cu 55 de morţi şi cel puţin 17.000 de persoane evacuate

Inundaţiile din Mozambic s-au soldat cu 55 de morţi şi cel puţin 17.000 de persoane evacuate (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un număr de 15.415 locuitori ai oraşului Zambezia (centru) şi 1.830 din Nampula (nord) au fost evacuaţi, a declarat purtătoarea de cuvânt a Institutului de gestiune a catastrofelor naturale, Rita Almeida, pentru televiziunea publică.

Patru persoane au murit la Nampula după prăbuşirea locuinţei lor. Alte trei au murit în localitatea Nicoadala unde aproape 160 de milimetri de ploaie au căzut în ultimele 24 de ore.

Marţi, armata mozambicană a fost chemată în ajutor pentru a face faţă inundaţiilor severe care afectează ţara.

Aceste inundaţii sunt cele mai grave care au avut loc în Mozambic de la cele care s-au soldat cu 800 de morţi în 2000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici