INUNDAŢIILE produse în Cehia au provocat daune de 78 de milioane de euro

Inundaţiile produse în vestul Cehiei au provocat daune de aproximativ două miliarde de coroane (78 de milioane de euro) în agricultură, anunţă şeful Camerei agrare, Jan Veleba.

130 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢIILE produse în Cehia au provocat daune de 78 de milioane de euro

INUNDAŢIILE produse în Cehia au provocat daune de 78 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit estimărilor noastre, daunele în sectorul agricol sunt de două milioane de coroane (78 de milioane de euro)", a spus Veleba.

Cifra nu include mijloacele necesare pentru reabilitarea terenurilor şi a clădirilor inundate.

Valoarea daunelor este mai mică decât cea de 3,6 miliarde de coroane (140 de milioane de euro) înregistrată după inundaţiile din 2002.

Potrivit Ministerului ceh al Agriculturii, au fost inundate 55.553 de hectare de terenuri agricole, dintre care 32.400 de hectare de teren arabil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici