Iohannis, despre Brexit: Momentan progresul se lasă aşteptat, iar optimismul s-a redus | VIDEO

Klaus Iohannis a declarat, înaintea reuniunii Consiliului European joi la Bruxelles, că miercuri seară a exista o cină informală în care au fost discuţii despre Brexit, însă nu a existat niciun acord în acest sens. Negocierile vor continua însă "optimismul s-a redus" a adăugat şeful statului.

219 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre Brexit: Momentan progresul se lasă aşteptat, iar optimismul s-a redus | VIDEO

Iohannis, despre Brexit: Momentan progresul se lasă aşteptat, iar optimismul s-a redus

"Avem Consiliul European şi Summit ASEM. Consiliul European a debutat aseară cu o cină informală care nu a dus niciun progres. S-a discutar despre Brexit, însă din păcate, momentan progresul se lasă aşteptat şi nu s-a ajuns la niciun acord. Se va negocia în continuare dar optimismul s-a redus. Vom vedea. Eu mă număr printre cei care speră să se ajungă la un acord, măcar la un acord de ieşire ordonată a Marii Britanii pentru a începe alţi paşi", a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles.

Întrebat dacă a fost convenită posibilitatea prelungirii termenului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, Iohannis a răspuns: "Nu, nu s-a convenit. Este o opţiune deocamdată teoretică. Nu am convenit un nou summit, ci dorim să continue discuţiile".

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Bruxelles, joi şi vineri, reuniunea Consiliului European, la cel de-al 12-lea Summit Asia - Europe Meeting (ASEM) şi la Summitul Euro în format extins. Temele de discuţie vor viza Brexit, gestionarea fenomenului migraţiei, securitatea internă şi relaţiile externe ale Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici