Iohannis i-a scris o scrisoare lui Zelenski de Ziua Independenţei Ucrainei

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare lui Volodimir Zelenski, cu prilejul aniversării Zilei Independenţei Ucrainei, în care „a exprimat aprecierea pentru dârzenia arătată de poporul ucrainean în apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale în faţa agresiunii ruse”.

127 afișări
Imaginea articolului Iohannis i-a scris o scrisoare lui Zelenski de Ziua Independenţei Ucrainei

Iohannis i-a scris o scrisoare lui Zelenski de Ziua Independenţei Ucrainei

„Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat aprecierea pentru dârzenia arătată de poporul ucrainean în apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale în faţa agresiunii ruse”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Totodată, în mesajul transmis, preşedintele României a reconfirmat „sprijinul ferm, constant şi multidimensional al ţării noastre pentru Ucraina”.

„Vom continua să fim alături de ţara dumneavoastră atât timp cât va fi nevoie, până la victoria împotriva agresiunii, eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei în frontierele sale internaţional recunoscute, şi mai departe în procesul de refacere şi reconstrucţie a ţării”, se arată în scrisoarea adresată preşedintelui Volodîmîr Zelenski.

„Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că Federaţia Rusă a încălcat grav şi repetat, prin războiul de agresiune pe care l-a declanşat, toate principiile dreptului internaţional şi a cauzat imense suferinţe, iar intensificarea atacurilor asupra infrastructurii civile ucrainene, cu numeroase pierderi umane şi ample distrugeri, reprezintă noi crime de război comise de agresor. De asemenea, preşedintele României a reiterat faptul că decizia recentă de suspendare a participării la Iniţiativa privind cerealele la Marea Neagră arată o nepăsare condamnabilă faţă de securitatea alimentară a celor mai vulnerabile ţări, la nivel global”, potrivit comunicatului de presă.

În scrisoarea transmisă omologului ucrainean, preşedintele României a subliniat că ţara noastră s-a aflat mereu printre susţinătorii cei mai fermi ai Ucrainei, în toate formatele de la nivel regional, european şi global.

„În acelaşi timp, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că, în acest context, aprofundarea relaţiei politice şi practice dintre NATO şi Ucraina reprezintă un rezultat valoros al eforturilor noastre conjugate, care trebuie urmată de progrese pe calea aderării la Alianţă, iar în perioada următoare România va acţiona cu hotărâre pentru o decizie politică privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat încrederea că relaţiile dintre România şi Ucraina se vor dezvolta de o manieră continuă şi cuprinzătoare, în spiritul principiilor şi valorilor europene şi euroatlantice comune şi în beneficiul tuturor cetăţenilor noştri, inclusiv al persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici