Ion Cristoiu: “Zelenski încearcă să atragă în război, prin intermediul R. Moldova, pe noi, o ţară membră NATO”

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că declaratiile preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, despre planul Moscovei de a distruge democraţia în R. Moldova şi racheta rusească care ar fi trecut prin spaţiul aerian al României sunt încercări ale liderului de la Kiev de a extinde războiul prin atragerea noastră în conflict, ca ţară membră NATO.

4172 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: “Zelenski încearcă să atragă în război, prin intermediul R. Moldova, pe noi, o ţară membră NATO”

“Pentru liderii occidentali este foarte comod. Îi dă arme, dar războiul se duce pe teritoriul ăla. Cred că Zelenski ştie că este o ultimă răsuflare, un ultim efort al occidentalilor, după care ar trebui să vină intervenţia directă. Eu nu cred că occidentalii vor trece această linie. Şi atunci, dându-şi seama că nu mai are nici un motiv să nu facă o contraofensivă, au venit tancuri, au venit alea, (Zelenski ) încearcă, într-adevăr, un război mondial. Adică încearcă să atragă, prin intermediul R. Moldova, pe noi, o ţară membră NATO, doar-doar la un  moment dat se declanşează acel război şi războiul nu se mai duce doar pe teritoriul Ucrainei şi se extinde peste tot.  Dacă aş fi consilierul lui, i-aş atrage atenţia că au mai fost în istorie personaje folosite. Nu cred că occidentalii merg până acolo de dragul Ucrainei”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Smart Tv.

Ion Cristoiu mai spune că anunţul şefului armatei ucrainene că o rachetă rusească ar fi trecut prin spaţiul aerian al României face parte tot din încercările Kievului de a atrage România în conflict.

“Vedeţi disputa cu racheta. Nu ştiu dacă a trecut asupra României. El o ţine langa că a trecut, a intrat în spaţiul aerian al NATO, cutare-cutare, dacă o fi trecut, ai noştri... în momentul în care recunoşti că a trecut, eşti obligat să reacţionezi. Sigur au fost discuţii de genul băi, hai să spunem că n-a trecut, mai ales că nu poţi să spui că e o agresiune, a trecut o rachetă. El încearcă să atragă... telefonul este stai cuminte Iohannis!”, a susţinut publicistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici