Ion Cristoiu: Nu cred că se va mai ajunge la rotativă, cred că se vor rupe. Va fi un guvern PNL-USR

Ion Cristoiu: Declaraţiile lui Iohannis despre Bode fac parte din apropierea de USR. Face cu USR. Şi să scoateţi din toate motivele pentru care nu ar avea loc această nebunie stabilitatea internă. Războiul din Ucraina este un pretext. România este, la ora actuală, din punct de vedere al războiului, într-un insectar.

1835 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Nu cred că se va mai ajunge la rotativă, cred că se vor rupe. Va fi un guvern PNL-USR

Publicistul Ion Cristoiu spune că rotativa guvernamentală PNL-PSD nu va mai avea loc deoarece actuala coaliţie se va rupe, iar USR va reveni la putere.

Ion Cristoiu susţine că PNL are o mare problemă din cauza atacurilor USR, nu ale PSD, care au dus la erodarea liberalilor în sondaje şi, în acest caz, se va încerca o reconciliere cu partidul condus de Cătălin Drulă.

“Nu cred că se va mai ajunge la rotativă, cred că se vor rupe, sunt aproape sigur. Cea mai mare problemă a acestei coaliţii este la PNL, nu la PSD. Va fi un guvern PNL-USR. Dacă vă uitaţi cu atenţie, PNL nu creşte în sondaje pentru că îl mănâncă USR. Cele mai eficiente atacuri sunt cele dinspre USR. Asta nu înseamnă că electoratul care pleacă de la PNL se duce la USR. Nu mai merge la vot sau votează cu AUR. Atacurile PSD la PNL nu au nicio valoare, sunt două electorate net diferite. Cele mai primejdioase războaie sunt între fraţi. De ce? Pentru că dispui de acelaşi electorat”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

Ion Cristoiu a mai spus că declaraţiile preşedintelui Iohannis conform cărora se aşteaptă, până la rotativa guvernamentală din luna mai, la o soluţie în cazul plagiatului ministrului de Interne, Lucian Bode, fac parte din planul de apropiere a USR de PNL.

„Declaraţiile lui Iohannis despre Bode fac parte din apropierea de USR. Putea să nu spună nimic, putea să nu fie pusă întrebarea, că toate de acolo... nu aţi observat că el pleacă în străinătate cu o echipă de jurnalişti să-l întrebe ce face la consiliu şi face o conferinţă de presă. De ce? Pentru că dacă faci la Bucureşti, e riscant, mai vin şi lucruri... pe când aşa, întrebările nedorite nu se pun”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu consideră că stabilitatea internă în condiţiile războiului din Ucraina este doar un pretext şi nu poate fi folosit ca argument împotriva refacerii coaliţiei PNL-USR.

“Face cu USR. Şi să scoateţi din toate motivele pentru care nu ar avea loc această nebunie stabilitatea internă. Războiul din Ucraina este un pretext. România este, la ora actuală, din punct de vedere al războiului, într-un insectar. Şi dacă nu am avea zece guverne, pretextul că ai nevoie de guvern puternic ca să duci războiul din Ucraina e o prostie, pentru că partea cu războiul nu o conducem noi”, a mai spus publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici