Ipotezele accidentului aviatic din Moscova: Supravieţuitorii şi cel puţin un membru al echipajului contrazic varianta iniţială a companiei aeriene | VIDEO

Aterizarea de urgenţă a unui avion de pasageri al companiei Aeroflot a avut un final tragic duminică seară, după ce 41 de persoane au murit, între care doi minori şi un membru al echipajului, supravieţuitorii susţinând că aeronava ar fi fost lovită de fulger în timpul zborului, transmite BBC.

2978 afișări
Imaginea articolului Ipotezele accidentului aviatic din Moscova: Supravieţuitorii şi cel puţin un membru al echipajului contrazic varianta iniţială a companiei aeriene | VIDEO

Ipotezele accidentului aviatic din Moscova: Supravieţuitorii contrazic varianta iniţială a companiei aeriene | VIDEO

Avionul de pasageri, de tip Sukhoi Superjet-100, se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei. La 30 de minute după decolare piloţii au emis semnal de alarmă, invocând „motive tehnice”. 

Ipotezele autorităţilor din Rusia

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, avionul de tip Sukhoi Superjet-100 a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, după ce piloţii au emis un semnal de alarmă. Echipajul a declarat că din cauza unor „motive tehnice” aeronava trebuie să se întoarcă de urgenţă la aeroportul Sheremetyevo din Moscova. 

Aeronava a aterizat cu rezervoarele de combustibil pline din cauza faptului că echipajul a decis că este prea periculos să arunce combustibil deasupra capitalei Rusiei, adaugă Interfax.

Supravieţuitorii contrazic varianta autorităţilor 

Cu toate acestea, unii supravieţuitori sugerează că aeronava ar fi fost lovită de fulger în timpul zborului, dar compania aeriană naţională a Rusiei afirmă că aeronava s-a întors la aeroport din cauza unor „motive tehnice”, transmit BBC şi euronews.com.

Unul dintre pasagerii care au supravieţuit, Petr Egorov, citat de cotidianul Komsomolskaya Pravda, afirmă că avionul a fost lovit de fulger „imediat după decolare”. „Aterizarea a fost dificilă - aproape am leşinat de frică”, adaugă Egorov, potrivit BBC.

Tatyana Kasatkina, membru al echipajului aflat la bord, spune că evacuarea pasagerilor s-a desfăşurat rapid, „în câteva secunde”. „Împingeam pasagerii din avion şi îi apucam de guler pe fiecare, pentru a nu tergiversa procesul de evacuare”. De asemenea, Kasatkina susţine că avionul a fost lovit de fulger în timpul zborului, iar sistemul de comunicaţii al piloţilor a cedat.

Bilanţul victimelor a ajuns la 41 de morţi 

Cel puţin 41 de persoane au murit după ce un avion a aterizat de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei de pasageri, informează BBC.

Doi minori şi un membru al echipajului şi-au pierdut viaţa după ce un incendiu a izbucnit la bordul aeronavei companiei Aeroflot, relatează presa rusă.

„37 de persoane au supravieţuit – 33 de pasageri şi patru membri ai personalului”, anunţă un oficial din comisia de investigaţie, Yelena Markovskaya. Cinci persoane au fost internate în spital.

La scurt timp după aterizarea avionului, în mediul online au apărut filmări care arătau pasagerii folosind tobogoanele de urgenţă pentru a evacua aeronava cuprinsă de flăcări. Mikhail Savchenko susţine că se afla la bordul aeronavei atunci când aceasta fost cuprinsă de flăcări pe pista aeroportului.

Oamenii aflaţi pe aeroport au fost „traumatizaţi” de avionul aterizând în flăcări. Un alt martor, Patrick Horlacher, a declarat pentru BBC că a fost „şocat” să vadă avionul cuprins de incendiu, cu doar câteva minute înainte de îmbarcarea sa la bordul unui alt avion.

Autorităţile au deschis dosar penal pentru a afla circumstanţele care au dus la incident, potrivit presei din Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin ar fi fost informat despre accidentul aviatic şi şi-a exprimat condoleanţele pentru familiile victimelor.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei. Autorităţile din regiune au anunţat trei zile de doliu în urma tragediei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici